Cada cervesa té un got

Cada cervesa té un got.

Quan anem a gaudir d’una cervesa, tan important és l’elecció de la cervesa que vulguem degustar com el tipus de got en el qual cal servir-la. Podem dir que cada estil té el seu got o fins i tot cada marca de cervesa en ocasions té el seu propi disseny de got, però per què tants diferents estils?

Anem a conèixer les següents raons:

  • El principal motiu com podeu imaginar, és que segons la forma, dimensions i capacitat ens permetrà realçar al màxim les qualitats organolèptiques de la cervesa (olor, sabor, color), així com ressaltar l’escuma que genera la cervesa a servir-la.
El primer que necessitem saber

Cerveses d’alta fermentació: copa ampla per apreciar els seus aromes. (Ale)

Cerveses de baixa fermentació: copa llarga i prima afavoreix l’efervescència, l’ascensió de les bombolles. (Lager)

Hem de tenir en compte que existeixen moltes varietats de cerveses, les característiques principals ens definiran el seu envàs.


Cada cervesa té un got.Gerra:
Forta i resistent. Aquest got és ideal per a les cerveses més lleugeres i amb més quantitat de gas ja que la seva boca ampla permet el seu alliberament. A més ajuda a preservar per més temps la temperatura ideal de la beguda.

got_cervesa-52Pilsen:

Aquest got permet apreciar millor el color i les tonalitats daurades de la cervesa. La seva boca lleugerament més ampla ajuda a la volatilització de les aromes i a conservar l’escuma per més temps el que evita l’oxidació del líquid.

got_cervesa-57
Pinta:
Estem davant el got representatiu dels bars i pubs anglesos. La pinta és genèrica. El seu ús no presenta avantatges per apreciar una cervesa, només concentra més les olors. El més radica que és més fàcil d’emmagatzemar, raó per la qual els taverners la prefereixen.

got_cervesa-54Copa:

La millor opció per a beure les cerveses amb aromes i sabors més complexos, així com amb un major percentatge d’alcohol. La seva forma concentra les aromes a la boca mitjana i, si cal, es pot prendre amb el palmell de la mà per escalfar una mica el líquid, evaporant part del contingut alcohòlic i permetent major expressió d’aromes.

Cada cervesa té un got