La música del Vi

La música del Vi

La investigació, presentada a la capital Anglesa, ha donat com a resultat quines cançons són les més adequades a l’hora de “tastar un vi” amb els cinc sentits.

Aquesta ha estat la primera vegada que s’ha provat científicament que la música pot afectar la percepció d’altres sentits i canviar el gust d’un vi, tot i que, segurament que també afecta en la gastronomia.

Comencem, per exemple per començar pel més “fort” una miqueta del rock dur de mites com Jimi Hendrix o els Rolling Stones són la música de companyia a una copa d’un vi Cabernet Sauvignon, mentre l’òpera és la millor música que es pot escoltar quan degustem un Syrah 2006.

La investigació, realitzada per la Universitat Heriot Watt d’Edimburg en col·laboració amb el productor de vins xilè, Aurelio Montes (que canta cants gregorians mentre fa madurar les seves vinyes perquè, segons afirma, aquestes suaus vibracions milloren la qualitat del vi), afirma que els diferents tipus de música estimulen diferents parts del cervell i ens preparen per degustar vins d’una forma conseqüent a aquestes melodies.

Quan escoltem una peça musical de gran força, com pot ser la cantata escènica Carmina Burana, un vi com el Cabernet Sauvignon es percep un 60% més potent, ric i robust que quan s’assaboreix amb silenci absolut o amb els rumors de bar.

Al departament de Psicologia Aplicada de la citada universitat escocesa li va intrigar l’enfocament d’Aurelio Montes que la música podia influenciar el gust dels vins.

Resultats

Els investigadors proposen en el seu estudi una llista de peces musicals adequades per als diferents tipus de vi. Així, en el cas del Cabernet Sauvignon les melodies perfectes per exaltar serien ‘All along the watchtower’, de Jimi Hendrix; ‘Honky Tonk woman’, de The Rolling Stones; ‘Live and let die’, de Paul Macartney; i ‘Will not get fooled again’, dels Who.

El Chardonnay va perfecte, en canvi, amb “Atomic”, de Blondie; “Rock DJ”, de Robbie Williams; “What ‘s love got to do with it”, de Tina Turner i “Spinning around”, de Kylie Minogue.

El Syrah és més clàssic i s’exalta amb aquesta ària de “Nessun Dorma”, de Puccini cantada pel mort Luciano Pavarotti. Però tampoc menysprea la música moderna com “Orinoco flow” de la cantant Enya; “Carros de Fuego2, de Vangelis, i” Cànon “, de Johann Pachelbel.

Pel que fa al Merlot, li peguen més les balades o melòdiques, com per exemple, “Sitting on the dock of the bay”, d’Otis Redding; “Easy”, de Lionel Ritchie; “Over the rainbow”, d’Eva Cassidy, etc.

Fins l’editor de la revista “Wine and Spirit” (vins i Licors), David Williams, es va entusiasmar amb el projecte. Ja que la idea que la música pugui tenir un efecte en el gust del vi és molt bona, més quan la gent del comerç del vi pugui utilitzar aquesta informació.

Això depèn es clar, sempre de l’ànim de qui el consumeixi, qui té el dia trist, no ho arregla ni ACDC.

La música del Vi

Volem que ens expliquis quin vi i quina cançó et fan estar amb total sintonia!

La música del Vi

Font: http://eladerezo.hola.com