Psicologia del vi

Psicologia del vi

Molts cops hem escoltat els beneficis per la nostra salut del consum moderat del vi.

Fins i tot, un estudi publicat al British Medical Journal revela que els aficionats a la degustació del vi són més propensos a modificar els seus hàbits.

Solen comprar aliments més sans i tenir una dieta més equilibrada que els consumidors habituals de –per exemple- la cervesa.

Segons aquest informe, els enòfils consumeixen més olives, fruites, verdures, formatges baixos en greix, llet i carns saludables.

Però una faceta menys coneguda són els efectes que exerceix sobre el nostre apartat psicològic.
Un punt important a destacar es que en tastar amb moderació una copa de vi, s’alliberen endorfines en dues àrees del cervell, augmentant la sensació de plaer.

A més, si la llum ambiental és vermella o blava el plaer i el gust del vi són molt més intensos que quan aquesta posseeix tonalitats verdes o blanques gràcies a les cognotancies del color que condicionen el nostre estat
Així doncs, un fotògraf brasiler va decidir crear una experiència única entre amics i unes copes de vins.
Marc Alberti, va decidir ajuntar algunes de les seves passions en aquest projecte, els amics, la fotografia, el vi i també una bona xerrada.
Com explica el mateix autor; tot va començar amb un pensament molt bàsic Hi ha una dita sobre el vi que m’agrada molt i és una cosa com això;
“La primera copa de vi és tot sobre el menjar, la segona copa és sobre l’amor i la tercera copa es tracta de caos”
Amb aquesta premissa, Marc Alberti explica com es va desenvolupar el seu projecte;
 _
El projecte

– Tenia moltes ganes de veure-ho per mi mateix si l´afirmació, de fet, era certa,
Tot va començar com una broma o com un joc, i tres copes després es convertí en un treball seriós amb un bon ambient i millor humor.
L´experiment és realment simple, és un recull visual de les fases per les quals els seus convidats passaven a mesura que anaven tastant vins i conversant d´una forma distesa i animada.

 

  • La primera imatge va ser presa immediatament quan els nostres clients acaben d’arribar a l’estudi amb la finalitat de capturar l’estrès i la fatiga després d’un dia de treballar i del mal de cap de l´hora punta del transit per arribar al local.

Al final de cada got de vi, Marc Alberti realitzà una instantània, res especial, una cara i una paret de persones de tots diversos àmbits com la música, l’art, la moda, la dansa, l’arquitectura, la publicitat que es van reunir per a un parell de nits.

Al final del tercer got, diversos somriures van sorgir i moltes històries van ser comptades.

Aquest va ser el resultat d´alguns dels participants;

Psicologia del vi

Fotos: http://www.masmorrastudio.com

Redacció: M)